Wednesday, July 02, 2014


ASSALAMUALAIKUM
OMG, MIRACLE EX RAYA PROMOTION IS NOW ON UNTIL 15 AUG 2014!!!




2 TAB EX : RM300 ( NP RM320 )
SKINCARE SET : RM300 ( NP 330 )
RA RM100 ( NP RM130 )
UPC SF RM100 ( NP RM100 )
FREE POSLAJU !

HURRY, GET YOUR STOCK NOW!!
Whatsapp me to order : +60199974307



Thursday, May 01, 2014

LEBIH CANTIK SETIAP HARI
















PASTI LEBIH CANTIK SETIAP HARI 
Telan 4 biji setiap hari untuk kesan lebih cepat.

KKM APPROVED!!

Interested?
SMS/WHATSAPP ME
Farah - 019 997 4307



Tuesday, April 29, 2014

KRIM SIANG PILIHAN SAYA


KENAPA PERLU GUNA KRIM SIANG?

Kebanyakan wanita menganggap bahawa Krim Siang dan Krim Malam mempunyai kandungan dan manfaat yang sama. Padahal Krim Siang dan Krim Malam mempunyai kandungan dan manfaat yang berbeza meskipun kedua-duanya merupakan sejenis krim. Krim siang digunakan untuk membuat kulit lebih lembab dan melindungi kulit dari polusi dan sinar UV yang dapat menyebabkan kulit rosak. Krim Siang umumnya memang mengandung SPF dan vitamin yang melindungi kulit dari radikal bebas dan penuaan. 


ANTARA FUNGSI KRIM SIANG

Melindungi Kulit Dari Sinar UV
~ Kita tentunya sering terdedah kepada sinaran matahari jika keluar dari rumah. Hal ini membuatkan kita berhadapan dengan sinar UV yang merosakkan kulit. Sekiranya kita menggunakan krim siang, efek dari sinar UV akan dapat diatasi 

Menghindari kulit dari radikal bebas
~ Radikal bebas berpotensi membuatkan kita mengalami masalah penuaan sebelum usia yang sepatutnya. Krim siang sangat diperlukan kerana ia mengandungi antioksida yang dapat menolak radikal bebas.

Mencegah pertumbuhan pigmentasi
~ Pertumbuhan pigmentasi terjadi akibat terkena sinar matahari yang berlebihan, Krim siang sangat berguna untuk menangkal pertumbuhan pigmentasi.


Berikut adalah tips memilih / menggunakan krim siang pada kulit anda:

Pilihlah krim yang sesuai dengan jenis kulit.
Semasa menggunakan krim, oleskan krim secara tipis dan tidak terlalu tebal.
Pakailah penyegar sebelum memakai krim siang untuk mendapatkan hasil yang lebih berkesan. 


PILIHAN SAYA??? 

TENTULAH EX PERFECT RADIANCE ILLUMINATING DAY CREAM WITH SPF50/PA++



Ini kerana dengan Spektrum luas SPF 50, krim siang ini mampu menghalang kedua-dua sinaran UVA dan UVB untuk mengurangkan tompok usia, garis-garis halus serta menyekatakan warna kulit. Ianya pantas menghidupkan seri kulit, bercahaya dengan serta-merta. Wowwwwwwwwwwwwww!!!!

Ia juga mengandungi dua lapisan teknologi EX Luminance Particles untuk mencipta seri kulit dari dalam. Teknologi Luminance Particles yang bertindak untuk membalikan cahaya mampu memberikan seri maksimum pada kulit, selain menghalang pemurungan dan pengelapan sel berlaku. Kosmetik berasaskan teknologi pembalikan cahaya amat popular di kalangan jurumakeup pentas yang memberikan selebriti seri wajah kulit yang tampak luarbiasa. EX Perfect Radiance Illuminating Day Cream’s Luminance Particles memberikan cahaya gemilang kulit dengan serta merta dan bertindak sebagai lapisan kulit kedua yang dibuat daripada partikel pembalikan cahaya yang halus, menguasai dan memantulkan semula cahaya, yang sekali gus mewujudkan cahaya seri kulit ibarat ianya memancar dari dalam. Kecerahan dan seri kulit yang pantas, mencegah kelesuan & menjadikan kulit lebih cerah bersinar, sepanjang hari.

Krim siang pelbagai tugas ini menyediakan kulit yang sempurna untuk bersolek. EX’s Luminance Particles bertindak sebagai lapisan kulit yang kedua untuk menghasilkan seri wajah yang berpanjangan, sambil mencipta kontur halus dan memberi cahaya dari dalam. Hanya dengan sekali sapuan, kulit kelihatan lebih cerah sekata, bebas dari bayangan ketidaksempurnaan. Untuk memaksimumkan seri kulit dan mengaktifkan dan fungsi menerangi, gunakan krim ini di bawah bedak asas atau two way cake atau bedak kompak ataupun loose.



nak order???
sms/wasap me now
READY STOCK !

farah 0199974307
:)

Monday, April 28, 2014

MANJAKAN WAJAHMU DENGAN EX ULTRA BRIGHTENING MASK


PERSIS MEMBUAT RAWATAN SPA DI RUMAH!!!

Merupakan rawatan kulit yang intensif dan rahsia profesional untuk menjadikan kulit licin, gebu,bercahaya dan berseri

Setiap keping EX ULTRA BRIGHTENING MASK akan memberikan rawatan untuk menyinari dan menghilangkan kulit kusammengetatkan liang romamengurangkan garis-garis halus dan tompok-tompok hitammenjadikan kulit lebih segar bermaya, cerah dan bebas dari sebarang cela. 

Merupakan ALTERNATIF untuk rawatan laser atau spa
Sesuai untuk semua jenis kulit. 
Hasil rawatan dapat dilihat dengan jelas sepantas 30minit. 


FUNGSI ULTRA BRIGHTENING MASK :
1. Mencerahkan kulit. 
2. Menegangkan Kulit. 
3. Menghilangkan bintik hitam/parut. 
4. Mengecilkan liang roma. 
5. Menghaluskan kulit. 
6. Memberikan lembapan kulit. 
7. Mengurangkan akne. 
8. Menyekatakan warna kulit. 
9. Mengurangkan garis halus/tompok kering. 
10. Menyerikan kulit (glow).




Everybody is sleeping. Mama doing her own thing. LOVE this Miracle Ex Brightening Mask. Kulit mmg rasa fresh sgt !!


YESSSS, mmg inilah rutin saya 2x seminggu. :D

Memang best sangat oiiiii pakai MASK nih. Sebelum pakai, letak dalam peti dlm 5 minit kat tempat beku tuh. Bila time dia sejuk2 tuh, ambik & ratakan elok2 ke muka, ejas2 sikit kat bahagian mata , mulut ngan hidung tuh biar dia ngam. Mask nih mmg mewah dengan Essence, sampaikan bukan takat muka, kat leher pun boleh sapu lebihan Essence tu. Bau memang wangi, dont worry ;)

Cara pakai mask ni beza mengikut jenis kulit. So kena pakai mengikut jenis kulit masing-masing k.


Kulit berminyak / berjerawat:
1. bersihkan dan keringkan muka.
2. buka dan tampal mask scara perlahan-lahan ke muka, posisikan bukaan mulut dan mata.
3. ratakan pada kulit – biarkan 30-45minit
4. lebihan essence mask dalam pek boleh disapu pada leher dan lengan
5. selepas 30-45minit, tanggalkan mask, bilas dengan air
6. diikuti toner (HD Hydrating Glow Essence), serum (AF), moisturiser, day/night cream, makeup

Kulit normal/kering
1. bersihkan dan keringkan muka.
2. sapu toner / HD Hydrating Glow Essence
3. buka dan tampal mask scara perlahan-lahan ke muka, posisikan bukaan mulut dan mata.
3. ratakan pada kulit – biarkan 30-45minit
4. lebihan essence mask dalam pek boleh disapu pada leher dan lengan
5. selepas 30-45minit, tanggalkan mask, lap lebihan mask dengan kertas tisu
6. diikuti dengan serum (AF), moisturiser, day/night cream, makeup.


So korang, ape lagi, mai order Mask nih laju2... ;)
RM160/8 keping
FREE POSLAJU !



WASAP ME : 019 997 4307



KENAPA PERLU PAKAI EX FLAWLESS SKIN NIGHT TREATMENT CREAM ??


KRIM MALAM, PENTING SANGAT KEEE????

Sebelum ini saya seperti sebahagian mereka yang lain di luar sana beranggapan mencuci dan membersihkan muka dari sebarang kotoran/mekap sebelum tidur itu sudah cukup untuk melengkapkan rutin penjagaan wajah seharian. Namun kenyataan itu tidak benar sama sekali kerana penggunaan krim malam adalah SANGAT PENTING terutama bagi mereka yang sudah melewati usia 30-an.

Krim malam mempunyai fungsi yang jauh lebih utama dalam mengekalkan kecantikan kulit, sama pentingnya dengan krim siang yang peranan nya lebih tertumpu kepada membekalkan kelembapan berterusan serta perlindungan dari sinar UV yang menggelapkan kulit.

Semasa tidur, kita berada dalam keadaan rehat secukupnya dan bebas stress. Maka kulit berada dalam keadaan bersedia untuk menyerap segala vitamin yang terkandung dalam krim secara optimum, menembus jauh ke dalam agar mampu bertindak lebih efektif dalam menangani tanda2 penuaan, memperbaiki dan memperbaharui sel2 kulit yang rosak, mengangkat sel2 kulit mati dan meremajakan lapisan kulit dari dalam.


Hasil amalan berterusan, kita pasti merasai perbezaan nya. Kita tidak mampu menghalang penuaan, tetapi kita boleh melambatkan proses itu dengan penjagaan wajah yang sewajarnya dari awal.




KENAPA PERLU PILIH KRIM MALAM MIRACLE EX??

Kerana EX FLAWLESS SKIN NIGHT TREATMENT CREAM menjanjikan rawatan intensif dan keperluan untuk kulit cantik sempurna. 

Rawatannya menyerupai rawatan professional microdermabersion di klinik kulit, krim malam ni ternyata mampu menyelesaikan semua masalah kulit dengan pantas. Mengandungi 70% pati AHA, krim malam ini memperbaharui kulit melalui proses pengupasan debu yang lembut, dijamin tidak menyakitkan, merengsa dan memedihkan kulit.

Manakala kandungan MegaWhite™ krim malam ni mencerahkan kulit dari lapisan dalam, memperbaiki struktur kulit dan menghilangkan parut jerawat dalam masa yang singkat. Ibarat kulit yang dilahirkan semula, miliki kulit sehalus dan secerah bayi seawal 2 minggu, malahan lebih cantik dengan penggunaan yang berterusan.


BILA PULAK NAK PAKAI KRIM MALAM NI??

Krim malam ni hanya perlu dipakai pada waktu malam. 
Sebabnya?? 
Pada waktu malam, kulit akan menyerap semua nutrien penting ketika sedang tidur. Krim ni jugak mampu merencatkan masalah jerawat dan jeragat, memudarkan parut, menghalus dan mencerahkan kulit, mencegah kulit kusam, meratakan rona kulit, mengecilkan pori dan mengurangkan kedutan halus.  Caranya pakainya  mudah saja, cuma ratakan di seluruh wajah selepas esen pencerah/penyegar, tentu segar berseri setiap kali bangun pagi



Nak order??

SMS/ WASAP FARAH 019 997 4307 
:)





 



Sunday, April 27, 2014

EX BODY SHAPING & SLIMMING CREAM

KRIM PELANSINGAN MIRACLE EX
RM60 ( NORMAL RM100) )
FREE POSLAJU


Krim pelangsing nih mmg farah sukeeeeeeeeeeeeeeeeee sgt2 sbb dia xpanas sgt, pastuh bau dia wangi. Senang nk apply ke kulit sbb dia jenis krim halus n senang meresap ke kulit. Kalau pakai pagi lepas mandi tu, sampai petang leh rasa lg hangat2 kat kawasan yg kita pakai tu  

FUNGSI EX SHAPING & SLIMMING CREAM
Membantu menyelaraskan dan mencantikkan kontur badan, mengurangkan selulit, mengurangkan stretch mark dan membentuk semula bentuk . Body Shaping & Firming Concentrate ini menjadikannkulit dan badan lebih licin,tegang dan kembali remaja dengan bentuk yang mengiurkan.

CARA GUNA
Urut setiap hari di kawasan yang bermasalah seperti peha, pinggang, punggung, perut dan lengan menggunakan pergerakan membulat.



NAK CUBA??
SMS/ WASAP FARAH - 019 997 4307
:)

SET PENJAGAAN WAJAH MIRACLE EX


PASTI LEBIH CANTIK DALAM 14 HARI

Haaaaaa, bg yang belum tahu, sebenarnya Miracle EX Skincare ni dah lama ada. 
Harga satu set RM330

Dalam satu set ni ada kombinasi 4 produk Miracle EX iaitu
1. Brightening Cleansing Bar - RM70
2. Brightening Glow Essence – Toner (50ml) - RM80
3. Perfect Radiance Illuminating Day Cream (20gm) - RM80
4. Flawless Skin Night Treatment Cream (10gm) - RM100


FUNGSI SETIAP SATU PRODUK NI PULAK MMG LA KEVAVOMMM!!!
Haaa, baca je details kat bawah ni..

1. Brightening Cleansing Bar/ Price RM 70
 - Membuang toksin, mencegah dan menghilangkan jerawat, jeragat serta kekotoran kepada kulit. Menganjal dan melembutkan. Boleh pakai di muka serta badan jika perlu. Tahan minimum 3 bulan, bergantung pada penggunaan anda. Ada je tahan sampai 9 bulan if pandai jimat ;)

2. Brightening Glow Essence - Toner (50 ml) / Price RM 80
- Apply selepas cuci muka anda, make sure goncang dulu before apply pada skin & ratakan guna kapas muka (Guna tangan pun boleh, takde masalah). Tugasan beliau lebih kepada memutih, "glowing" dan menggebukan skin. Tahan minimum 3 bulan juga, depends pada penggunaan ;)

3. Flawless Skin Night Treatment Cream (10 gm) / Price : RM 100
 - Gunakan setiap malam selepas pakai toner. Krim yang paling penting especially yang berjerawat, jeragat dan parut teruk - Krim ni akan mengupas debu, tapi tak pedih tau, kulit akan mula tanggal pada hari ke 4/5, teruskan pakai sampai kulit cantik. Krim ni memang power sebab saya sendiri dah try. Mengelupas tanpa sedar. Halus macam baby gituuu :)

4. EX Perfect Radiance Illuminating Day Cream with SPF50/PA++ / RM80
- Digunakan untuk protect skin dari bahaya UV. Tidak berwarna, Tidak melekit , tidak berminyak malah make up nampak lebih kemas dan tahan lama dengan memakai day cream ini 




JOMMMM KITA TGK APA PULAK KATA CUSTOMER YANG DAH PAKAI SET NI :) 


























INTERESTEDDD???
NAK ORDERRRRRRRRRR?
Hihi, meh contact Farah laju-laju
SMS/WASAP : 0199974307

ORDER FORM

NAME:
ADDRESS:
HANDPHONE NO:
EMAIL ADDRESS:
ITEM + QUANTITY:
PAYMENT METHOD - MAYBANK/CIMB/BSN/BIMB:

This online form was provided by Freedback.